Човек во црвено
Раце. Тескобно скрстени во скутот на оној чијшто труд е сместен на маргините. Повреда. Сместен сепак во чистотата на заслужената починка, го заокружува денот... 
icon
ArtWork
Лулашка
Пред темен фон, со лесни потези, трепери осветлена возбудата на детенце што се лула. Но трепери и чувството: го луламе ли детенцето понекогаш во свет што не е за него? 
icon
ArtWork
Кројач
Какво дело е белината, чистотата да се уништуваат и сечат со остро сечило нагоре, со лага дека подобро е така?Поубаво стои - вели оној што решил туѓи денови да крои. Врз неговиот лик, намера и став, духовит сликарски потез лежи: Види! - зад ветеното војна тежи... Оние што со сечило кон белина се стремат, поглед дур не измијат, нека одмораат, нека дремат! За лицемерие што чистото сака да го крои и дели - мајмунисување се вели...
icon
ArtWork
Мајка со дете
По капење. Вo чистата и безусловна љубов, мајката и детето стремат нагоре.
icon
ArtWork
Мртва природа со риба
Можеш ли со лесен чекор да минеш низ простор полн со едноставни скапоцености, ништо да не нарушиш, повредиш, изместиш? Јајцето да не се стркала, тапата да не излета, прозорецот да не се затвори... 
icon
ArtWork
Простување
Две третини сенка ја истакнуваат како главен протагонист едната третина светлина. Во неа - блесок на лицата во покајание и простување. 
icon
ArtWork
Распетие во ентериер
Ние самите сме ентериер на една содржина во себе. Во себе распнати, гледаме кон светлината - исчекуваме? Копнееме? 
icon
ArtWork
Вo исчекување
Низ темно небо се пробива сонце и ја осветлува неа. Погледот - насочен кон едрилицата во далечината на отворено море. 
icon
ArtWork

Следете не